Дві європейська країни закликали залучити Росію до другого саміту миру

Зображення фото Меркель та Макрона
Зображення фото Меркель та Макрона

Міністри закордонних справ Італії та Швейцарії, Антоніо Таяні та Іньяціо Кассіс, уклали спільну декларацію, в якій закликали до проведення другого Глобального саміту миру з участю всіх зацікавлених сторін.

У декларації глави МЗС Італії та Швейцарії висловили серйозну занепокоєність через агресію Росії проти України, яка не припиняється і продовжує спричиняти масові руйнування та страждання.

Також було наголошено на результаті першого саміту миру, де прозвучали заклики щодо забезпечення ядерної та продовольчої безпеки, а також негайного звільнення всіх військовополонених і повернення українських неповнолітніх та цивільних осіб, які були депортовані.

У декларації зазначено, що мир вимагає залучення всіх сторін до діалогу, тому міністри домовилися про підтримку тісного контакту для співпраці у створенні найкращих умов для проведення другого саміту з участю всіх зацікавлених сторін, включаючи Росію та глобальних гравців.

Таяні та Кассіс також закликали до створення спільної переговорної платформи, яка буде ґрунтуватися на дотриманні міжнародного права та принципів територіальної цілісності та незалежності держав, закріплених у Статуті ООН.

Читайте також