Економія електроенергії: Укрзалізниця скоротила частину маршрутів та змінила розклад

Потяг на станції, зменшення витрати електроенергії
Потяг на станції, зменшення витрати електроенергії

Укрзалізниця вносить тимчасові зміни до розкладу приміських електричок з метою економії електроенергії в країні. Зміни торкнуться 74 електропоїздів по всій Україні, за винятком критично важливих маршрутів. Серед змін будуть тимчасово припинення курсування деяких поїздів та зміни періодичності і маршруту інших.

Укрзалізниця зробить все можливе, щоб зберегти сполучення між усіма населеними пунктами. Перші зміни уже відбулися на окремих напрямках Львівської та Придніпровської залізниць, а пізніше подібні зміни будуть впроваджені на Південно-Західній та Південній залізницях.

Укрзалізниця, будучи одним з найбільших споживачів електроенергії в країні, також планує реалізувати проєкти з власної генерації електроенергії загальною потужністю до 250 МВт, шукаючи джерела фінансування.

Залізничники просять вибачення у пасажирів за тимчасові незручності та радять уточнювати інформацію про рух електропоїздів у касах, довідкових службах та на офіційних ресурсах Укрзалізниці.

При покращенні ситуації з енергопостачанням рух приміських електричок буде поступово відновлюватися. Компанія уже вимкнула підсвітку фасадів та окремих зон найбільших вокзалів країни в пікові години для економії електроенергії.

Читайте також