«Енергоатом» повідомив, скільки енергоблоків АЕС перебуває в ремонті

Енергоблок АЕС в ремонті
Енергоблок АЕС в ремонті

Енергоатом планує підключити усі атомні енергоблоки до опалювального сезону

Станом на 4 жовтня із дев'яти атомних енергоблоків тільки один досі перебуває у плановому ремонті, повідомив Петро Котін, голова "Енергоатому".

Він сказав: "Основним питанням було перевантажити усі енергоблоки, щоб ми ними працювали. Це дев'ять енергоблоків, що знаходяться на підконтрольній території України. Залишився один енергоблок, який буде підключений у середині жовтня".

Кожна атомна електростанція (АЕС) підготувала по 100 заходів для опалювального сезону, додав Котін.

На початку жовтня до української енергомережі під'єднали ще один енергоблок АЕС, який додав 1000 МВт потужності. Його вивели з ремонту на 12 днів раніше запланованого.

Також відомо, що "Енергоатом" шукає нові майданчики для будівництва атомних електростанцій. В стратегії України до 2050 року передбачено збільшення потужності вітчизняної атомної генерації.

Раніше повідомлялося, що російські удари по енергомережі України можуть призвести до надзвичайних ситуацій на одній з трьох працюючих атомних електростанцій, контроль над якими зберігається Києвом.

Міністр енергетики Герман Галущенко висловив впевненість, що впродовж найближчої зими всі дев'ять атомних блоків будуть працювати. Він зазначив, що ремонтна кампанія має чіткі терміни.

Читайте також

У Запоріжжі та Миколаєві пролунали вибухи
сьогодні, 00:47 405 переглянули
Вибухи в Запоріжжі та Миколаєві