Єврокомісія підтримала початок переговорів про вступ України до ЄС

Друк нафта Суперкаров Петропавлівська Борщагівка
Друк нафта Суперкаров Петропавлівська Борщагівка

Єврокомісія позитивно оцінила прогрес Євроінтеграції України та Молдови

Речниця Єврокомісії, Ана Пісонеро, повідомила, що Єврокомісія дала позитивну оцінку щодо прогресу євроінтеграційних реформ України та Молдови. Вона зазначила, що Україна виконала всі необхідні вимоги для початку переговорів про вступ до Євросоюзу.

Прем'єр-міністр України, Денис Шмигаль, висловив свою вдячність за позитивну оцінку євроінтеграційного прогресу України. Він підкреслив, що оцінка ЄК про те, що Україна продовжує системні зусилля щодо приєднання до ЄС та виконала всі необхідні реформи, дуже важлива.

Україна успішно виконала необхідні критерії в антикорупційній сфері, контролі за політичним лобізмом, прозорості статків посадовців та забезпеченні прав нацменшин. Тепер наступні кроки та рамки переговорів будуть обговорюватись державами-членами ЄС.

Денис Шмигаль підкреслив, що Україна очікує початок переговорів щодо членства в Євросоюзі вже цього місяця. Він також наголосив, що український народ бореться за право бути в колі європейської родини в умовах війни з російським агресором.

ЄС та Україна сподіваються офіційно почати переговори до кінця червня, оскільки з 1 липня головування у Раді ЄС переходить до Угорщини.

Читайте також