Фон дер Ляєн скасувала візит колегії Єврокомісії до Угорщини

Фон дер Ляєн скасувала візит до Угорщини
Фон дер Ляєн скасувала візит до Угорщини

Голова Єврокомісії відмінила візит до Угорщини

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вирішила не відвідувати Угорщину, повідомив її представник Ерік Мамер. Також, Єврокомісія буде представлена на неформальних засіданнях Ради ЄС лише на рівні старших державних службовців через останні події, що сталися під час головування Угорщини.

Віктор Орбан, прем'єр-міністр Угорщини, після того, як його країна стала головою Ради ЄС, здійснив поїздки до України, Росії та Китаю, називаючи їх "мирними місіями". В ході цих поїздок він обговорював умови миру між Росією та Україною з лідерами цих країн. Орбан пропонував припинення вогню та початок переговорів із Росією, зазначаючи, що посередниками можуть бути США, Китай та ЄС.

Лідери країн ЄС критикували візит Орбана до Москви і запропонували скласти спільний лист зі зневагою до його "несанкціонованих зовнішньополітичних поїздок" під час головування.

Крім того, представники країн ЄС вирішили бойкотувати саміт європейських міністрів закордонних справ у Будапешті, який мав відбутися 28-29 серпня. Замість цього, європейський дипломат Жозеп Боррель планує скликати міністрів закордонних справ на "офіційну раду", щоб вони не мали необхідності поїхати до Будапешта.

Джерело: Радіо Свобода

Читайте також