Фонди ЄС активно інвестують в оборонні компанії через війну в Україні - ЗМІ

Фонди ЄС інвестують в оборонні компанії
Фонди ЄС інвестують в оборонні компанії

Європейські фонди збільшили інвестиції в оборонні компанії

Європейські фонди збільшили свої інвестиції в акції оборонних компаній більш ніж удвічі з початку вторгнення Росії в Україну. Це пов'язано зі зміцненням оборонної промисловості у Європі на тлі загроз з боку РФ. Обсяги інвестицій в цей сектор зросли з 3,2 мільярда євро до 7,7 мільярда євро за даними Morningstar Direct.

Згідно з виданням Financial Times, це зростання інвестицій пов'язане зі зростанням цін на акції оборонних компаній. "Ситуація в Україні висунула на передній план ідею про нашу обороноздатність", - заявила Соня Лауд, інвестиційний директор Legal and General Investment Management.

Відзначається, що значна частина інвесторів підтримує ідею позитивного соціального ефекту від підтримки виробників оборонної продукції в умовах геополітичної ситуації. Проте, все ще тривають дискусії про те, чи можуть оборонні компанії бути частиною ESG-інвестицій.

Зростають інвестиції в оборонний сектор не тільки в Європі, але й у США. Оборонний сектор стає міцнішим, адже зростають обсяги виробництва зброї, частина якої йде на потреби України в рамках боротьби з російською агресією.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також