Forbes: 72-га бригада у Вугледарі опинилася під загрозою оточення

Бригада у Вугледарі під загрозою
Бригада у Вугледарі під загрозою

72-го бригада ЗСУ вже майже два роки захищає Вугледар на Донеччині. Аналітик Девід Акс стверджує, що вони ризикують бути оточеними і відрізаними, оскільки російські окупаційні війська продовжують просуватися на північ від міста. Українська аналітична група Frontelligence Insight також підтверджує це. За словами Девіда Акса, заміновані дороги й поля біля Вугледара стали пасткою для росіян, які просуваються на броньованих машинах. Українці ефективно протистоять окупантам. Дороги через Водяне, за кілька миль на північ, менш небезпечні, тому росіяни використовують їх для просування під прикриттям військових літаків. За словами Акса, навіть найкраще оснащена бригада не може протистояти без перепочинку протягом двох років.

Україні необхідна допомога або заміна бригади

Україна не має ресурсів, щоб надати допомогу або замінити 72-у механізовану бригаду. За словами аналітика, українські збройні сили одночасно наступають на Курськ і обороняються на сході та півдні. Президент Зеленський заявив, що нових бригад не вистачає сучасної техніки. За два роки 72-га бригада виконувала важке завдання, захищаючи Вугледар від сил противника, що завжди переважають. Однак, їй потрібна допомога або заміна. Командира бригади Івана Вінніка звільнили з посади.

Спроби російських окупантів захопити Вугледар

Російські окупанти посилюють спроби захопити Вугледар, щоб не допустити передислокації українських військ для посилення оборони Покровська. За даними аналітиків DeepState, ворог намагається оточити місто Вугледар.

Читайте також