Фреймут сказала, коли українцям можна матюкатись

Телеведуча Ольга Фреймут поскаржилась на безсонні ночі в Києві та повчила українців етикету нецензурної лексики.

Заявила, що під час повітряних тривог уночі заходить в Telegram-канали й бачить там суцільні матюки. Про це написала в Instagram.

"І хоч сама володію такою лексикою, застосовую її як ліки, коли, наприклад, на мене по зустрічній хтось їде, або виливаю окріп на пальці... Вчені ж довели, що матюки у побуті вгамовують фізичний біль", зазначила Фреймут.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На думку Фреймут, політики, медійні персони, дипломати, блогери мають уникати ненормативної лексики, адже від них "очікують вищих стандартів і виваженості".

"Публічні люди, коли вдаються до лайливої лексики, викликають недовіру і мають неконтрольований вигляд. Під час війни хочеться покладатися на сильних особистостей, які тримають ситуацію під контролем. Холодна німа лють в очах, як на мене, ідеальна альтернатива матам", написала ведуча.

Додала, що й на роботі необхідно тримати субординацію і матюкатися у перекурнях.

"Чим ближче посада людини сягає вершечка карʼєрного дерева, тим небезпечніше при ній демонструвати невимушеність мови. Такі люди переважно довго драпалися догори, тому розраховують на належну повагу", зазначила вона.

Мати трьох дітей поділилась, як присікати матюки з боку дітей.

"Діти як собачки вони відчувають, блефує господар, чи справді гнівається. У нашій сімʼї спрацьовують довгі промови про те, що матюки застосовуються неблагополучними верствами суспільства, наприклад, зеками та пʼяницями", підсумувала жінка.

Раніше, Фреймут захейтили через лекцію "Манери під час війни. Доброта як зброя". У коментарях її дорікнули за те, що вона живе за кордоном під час повномасштабного вторгнення.