Гарріс випереджає Трампа серед важливої групи виборців

Гарріс обгоняє Трампа серед виборців
Гарріс обгоняє Трампа серед виборців

Камала Гарріс випереджає Трампа в опитуванні серед виборців з передмість

Згідно з опитуванням Reuters/Ipsos, віце-президент Камала Гарріс випереджає колишнього президента Дональда Трампа на 6 відсоткових пунктів серед виборців з передмість.

Опитування, проведене протягом вересня та жовтня, показує, що Гарріс лідирує серед цієї групи з 47% проти 41% у Трампа, передає The Hill.

Гарріс також випереджає Трампа з показником 45% проти 43% серед домогосподарств з річним доходом від $50,000 до $100,000.

Проте колишній президент все ще зберігає перевагу серед виборців, які вважають економіку головним питанням напередодні загальних виборів; 46% респондентів заявили, що Трамп краще підготовлений для вирішення цього питання, порівняно з 38%, які віддали перевагу Гарріс.

Трамп також випередив Гарріс у питанні злочинності в останніх опитуваннях.

Однак аналітики зазначили, що передвиборчі промови Гарріс, спрямовані на побудову "економіки можливостей", виявилися ефективними серед виборців.

"Її акцент на доступності виявився дуже ефективним у скороченні переваги Трампа в питаннях інфляції та економіки", - сказав Девід Вассерман, політичний аналітик з Cook Political Report, в коментарі для Reuters.

З моменту, коли Гарріс стала кандидатом від Демократичної партії в липні, вона посилила підтримку партії серед жителів передмість на 9 пунктів, здійснивши значний камбек після того, як президент Байден відставав від Трампа з показником 43% проти 40%.

Гарріс також отримала перевагу в 6 пунктів над Байденом серед приблизно третини населення, яка щорічно заробляє від $50,000 до $100,000.

Дані були зібрані від 6,000 зареєстрованих виборців у рамках шести опитувань Reuters/Ipsos.

Читайте також