Гарріс витрачає на виборчу кампанію значно більше коштів, ніж Трамп — ЗМІ

Образ Гарріса на постері виборчої кампанії
Образ Гарріса на постері виборчої кампанії

Кампанія кандидата в президенти США Камали Гарріс витратила втричі більше, ніж команда Дональда Трампа в серпні. Вона перевищила витрати Трампа: 174 мільйони доларів проти 61 мільйона доларів. Гарріс завершила місяць з 235 мільйонами доларів, що на сто мільйонів більше, ніж у Трампа.

Гарріс має перевагу у фінансуванні та збиранні коштів, що дозволяє їй витрачати більше грошей на кампанію. На передвиборчу кампанію витрачають гроші безпосередньо кандидати та їхні радники, що дозволяє контролювати витрати і отримувати кращі розцінки на рекламу. У серпні команда Гарріс витратила $137 млн на "медіапродукцію" та рекламу.

Гарріс має понад 1200 співробітників, тоді як у Трампа - близько 320. Вона також перевищує його в обсязі залучених коштів та витратах на кампанію. Республіканська партія також має гроші, але національний комітет Демократичної партії був у збитку на кінець місяця.

Зовнішні групи, що підтримують Трампа, також витратили більше, ніж групи, що підтримують Гарріс. У серпні витрати на підтримку Трампа склали 163 мільйони доларів, тоді як на підтримку Гарріс витратили 104 мільйони доларів.

Джерело: ZN.UA

Читайте також