Генерал оцінив, скільки військових потрібно Росії в Курській області для витіснення ЗСУ

Генерал оцінив військових в Курській області
Генерал оцінив військових в Курській області

Дедлайн Путіна щодо виведення Збройних сил України з території Росії до середини жовтня, ймовірно, не буде виконаним. Російській армії вже не вистачає ресурсів у живих силах, і це стосується не лише сходу України.

Про це заявив генерал-лейтенант Ігор Романенко, засновник благодійного фонду "Закриємо небо України", в інтерв'ю FREEДОМ.

"За оцінками зарубіжних експертів, щоб не лише зупинити наступ наших військ, а й відітиснути їх до кордонів, супротивнику знадобиться від 80 до 120 тисяч військових. Цим військам потрібно надати відповідні засоби, яких на даний момент у супротивника немає. Ми знаємо, що тривають тяжкі бої на сході і противнику також не вистачає сил для всіх напрямів, що були раніше", - коментує експерт.

За словами Романенка, через недостатню кількість військ російські окупанти змушені зміщувати свої акценти на Донеччині - з Покровська на Курахове, а потім на Вугледар. Тимчасово російська армія зазнає значних втрат, а ресурси на всіх напрямках пов'язані між собою.

"Оскільки наше військове та політичне керівництво розуміє, що ресурсно ми виглядаємо слабкіше, ніж РФ, то для досягнення мети ми повинні розвивати асиметричні дії, які, як ми бачили на Курському напрямку, спричинили неочікувані результати з незначними силами противника", - підкреслює він.

Генерал також зазначив, що курська операція ЗСУ вже досягла кількох цілей, включаючи створення буферної зони.

"Росіяни згрупували свої сили у 35 тисяч військових і просунулись на 10 км у Харківській області, але ми їх відбиваємо. Ми починали з 15 тисяч військових і просунулись на 35-40 км в Курську область. Зараз ми займаємося утриманням цієї буферної зони... Крім того, з військового погляду, треба відзначити, що ця операція зіпсувала плани противника на наступ на Сумщину, які генерал Скибицький з Головного управління розвідки розкривав кілька місяців тому, коли вказував на плани атаки у Харківську та Сумську області. Ці плани було доконано на Сумщині", - підсумував Ігор Романенко.

Читайте також