Глава УГКЦ розповів про «найдешевшу в світі» зброю, яку використовує Росія проти України

Український голодомор 1932-33 років був спрямований на знищення українського народу та використаний сталінським режимом як зброя масового вбивства. Святослав Шевчук, глава Української греко-католицької церкви, заявив про це під час події Київського безпекового форуму. Цей форум був організований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", а його інформаційним спонсором є "Главком".

Він зазначив, що 90 років тому сталінський режим використав голод як зброю вперше. Розглядаючи масштаби цієї трагедії і кількість життів, які втратив український народ, Шевчук наголосив, що це було зброєю масового знищення, можливо, найдешевшою у світі. Він також зазначив, що цей злочин став наслідком знищення суверенної Української держави.

Митрополит Київський наголосив, що сучасний російський окупант намагається перетворити все на зброю, включаючи продовольство. Він заявив, що на окупованих територіях російський агресор використовує голод, щоб вбивати кожного, хто відмовляється приймати хліб з його рук. Згадуючи Голодомор-геноцид, він наголосив, що безпека є особливим завданням.

Згідно з новими доказами, експерти з прав людини зафіксували, що Росія активно готувалася до викрадення запасів зерна та призводження голоду в Україні за кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення Володимира Путіна.