Готельний бізнес в окупованому Криму занепадає: туристи не їдуть

Готельний бізнес в окупованому Криму
Готельний бізнес в окупованому Криму

Кількість зареєстрованих готельних компаній в окупованому Криму та Севастополі за останні два роки значно зменшилася. За даними російського видання "Коммерсант", цей показник склав майже 6,5%, що є найвищим серед інших регіонів Росії. Про це повідомляє російське видання "Коммерсант".

Основною причиною закриття готелів на півострові називають збитки, які принесли два невдалих туристичних сезони. Станом на початок липня 2024 року в окупованому Криму функціонували 1,6 тисячі російських юридичних осіб, що надавали готельні або санаторні послуги. Це на 2% менше, ніж рік тому і на 6,35% менше, ніж у той самий період 2022 року. У Севастополі ситуація аналогічна: кількість компаній зменшилася на 1,7% та 6,4% відповідно, до 291.

Усупереч цьому загальноросійська тенденція протилежна: кількість компаній готельного профілю в країні зросла на 9,6%.

Нагадаємо, що 9 серпня в результаті рейду на окуповану росіянами Кінбурнську косу спецпризначенці ГУР знищили шість одиниць броньованої техніки ворога та ліквідували близько 30 загарбників.
Також стало відомо, що ураження нафтокомбінату "Атлас" у Ростовській області РФ, що сталося уночі 3 серпня, - операція Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
сьогодні, 17:34 53 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)