Хакери ГУР провели кібероперацію проти Росії: уражені військові та цивільні установи

Хакери спровокували кібератаку на Росію
Хакери спровокували кібератаку на Росію

Українські розвідники успішно зламали федеральний центр видачі цифрових підписів РФ. За допомогою атаки вони знищили важливі дані на серверах підприємства і отримали базу даних з мільйонами електронних цифрових підписів користувачів. Отримані дані будуть виставлені на продаж, а зароблені гроші підуть на потреби безпеки і оборони України.

Розвідники спільно з групою активістів BO Team здійснили операцію проти російського федерального центру «Основание», якому видають електронні цифрові підписи. Серед клієнтів цього центру є банки, військові та інші державні установи, у тому числі «Вєртольоти россії», «Альфа-Банк», «Транснєфть тєлєком», «Трансмашхолдінґ», «Сєрєбро маґадана».

Розвідники також зазначили, що це підприємство має акредитацію у міністерстві цифрового розвитку РФ і вважається найбільш захищеним і надійним в країні.

Зображення на сайтах підприємств

Також на деяких сайтах російських підприємств із окупованих міст з'явилися зображення українського воїна з написом «Відновимо кордони до останнього метра». Зокрема, це сталося на сайтах підприємства «Камаз-Центр» у Донецьку, «Айтіком» у Сімферополі і «Арістеліс» у Маріуполі.

Раніше українські хакери здійснили кібератаку на Банк Росії та інші фінансові установи РФ. Також була здійснена кібератака на російське підприємство з розробки ядерної зброї, яка принесла корисну інформацію для України.

Читайте також

В Instagram з’являться нетипові акаунти
вчора, 14:41 189 переглянули
Акаунт в Instagram з нетиповими зображеннями