«Хартія» Нацгвардії отримала партію пікапів від «Метінвесту»

Військова частина під назвою "Хартія" Нацгвардії отримала п'ять потужних пікапів під назвою "Навара". Ці автомобілі будуть використовуватися на передовій для збиття дронів і ведення наступальних дій. Загальна вартість цих автомобілів складає 3 мільйони гривень, і вони були передані бійцям від компанії "Метінвест" в рамках військової ініціативи Ріната Ахметова під назвою "Сталевий фронт".

За словами бійців, пікапи будуть перефарбовані на зиму та обшиті броньованими пластинами. Вони будуть використовуватися для наступальних дій і боротьби з ворожими дронами.

Начальник секції логістики штабу 13-ї бригади Нацгвардії під назвою "Хартія" розповідає: "Наразі всі задоволені. Машини будуть незначно модифіковані - ті, що будуть перевозити особовий склад, будуть обшиті кумулятивною бронею, а ті, що будуть використовуватися для збиття ворожих дронів, будуть оснащені зброєю. Таким чином, ми внесемо свій вклад у звільнення нашої держави від загарбників".

З компанії "Метінвест" повідомляють, що наразі військові вже просять не пікапи, а вантажівки, оскільки вони є потужнішими і потрібні для перевезення різного роду речей, амуніції і зброї. Загалом, компанія передала збройним силам та спецпідрозділам понад п'ятсот автомобілів. Зараз виникла потреба в повнопривідних вантажівках, і компанія розпочала їх пошук і доставку у військові підрозділи.

Розпочавши допомогу ЗСУ та українцям з початку повномасштабного вторгнення, Ринат Ахметов вже витратив 4 мільярди гривень. Частка цих коштів, більш як 2 мільярди гривень, виділена на підтримку бійців через ініціативу "Сталевий фронт". За цей час компанія поставила бійцям броньовані щити для 200 бойових машин, більш як 200 сталевих бліндажів, а також закупила більше 400 автомобілів, понад 1500 дронів, майже 2000 тепловізорів і 875 одиниць комунікаційного обладнання.

Крім того, компанія також почала виробництво протимінних тралів для військової техніки ЗСУ. Ці тралі встановлюються на танки і використовуються для розмінування території та забезпечення безпеки бійців.