Хасиди з’їжджаються до Умані на святкування юдейського нового року

Часіди приїжджають до Умані на святкування Рош-ха-Шана
Часіди приїжджають до Умані на святкування Рош-ха-Шана

Паломники з'їжджаються до Умані на святкування юдейського нового року

Юдейський новий рік Рош га-Шана в Умані відсвяткують на могилі рабі Нахмана, до якої їдуть паломники-хасиди. Цього року святкування припадає на рік 5785 з часу створення світу. Вони розпочнуть святкування з вечора 2 жовтня і закінчать його 4 жовтня. Наразі до Умані приїхало близько 5000 хасидів, повідомила директорка доброчинного фонду "Історико-культурний центр міста Умань" Ірина Рибницька.

Заступник міського голови Олег Ганіч заявив, що місто готується прийняти 50 000 паломників. Усі служби вже працюють у посиленому режимі. Створюються блокпости по периметру свята, де розташовані нацполіція та інші служби для підтримання правопорядку.

«Нині організовуються блокпости по периметру місця, де буде проходити святкування Рош га-Шана. Це облаштування блокпостами, блоками для нацполіції, для відповідних служб, для того, щоб забезпечити правопорядок на території цього святкування», - зазначив Олег Ганіч.

Раніше повідомлялося, що ізраїльські поліцейські прибули до Умані для забезпечення безпеки під час святкування Рош га-Шана.

Міністерство закордонних справ України закликало хасидів утриматися від паломництва до Умані через військову агресію Росії. Хасиди, які все ж таки прибули, мають враховувати обмеження воєнного стану та можливі ускладнення перебування.

Міська голова Умані Ірина Плетньова підтвердила, що місто готове прийняти паломників. Розроблено план дій на випадок надзвичайних ситуацій, і забезпечено необхідний санітарний стан.

Також 23 вересня в Умані вводиться особливий режим в'їзду, виїзду та пересування по місту.

Читайте також