Хто контролює Роботине: Сили оборони дали відповідь

Хто контролює Роботине: Сили оборони дали відповідь

Село Роботине у Запорізькій області знову під контролем ЗС РФ

Німецький аналітик Юліан Рьопке повідомив, що село Роботине в Запорізькій області, яке раніше було звільнене Україною, захоплене Збройними силами РФ. Про це він написав у своїй публікації в соціальній мережі X (раніше відомій як Twitter).

Російська наступальна армія знову захопила село Роботине, яке було єдиним селом, яке Україна змогла звільнити на Токмацькій осі під час тогорічного контрнаступу - заявив експерт.

У Збройних силах України офіційно не підтверджують продвиження російських військ у районі Роботиного. Дані моніторингового сервісу Deep State також свідчать, що село не знаходиться під контролем ЗС РФ.

Лейтенант ЗСУ з псевдонімом "Алекс" прокоментував чутки про захоплення Роботиного російськими військами у своєму Telegram-каналі. Він назвав цю інформацію фейковою й назвав Bild "німецькою жовтою пресою".

Ця інформація - неправдива. Більша частина села є сірою зоною, у живих російських бійців немає. Сили оборони спостерігають за ситуацією та поражають ворога - заявив військовий.

Раніше було повідомлено, що російська окупаційна армія намагається захопити село Роботине в Запорізькій області, але всі спроби прорватися до цього населеного пункту безуспішні.

Читайте також: