"Хтось віддав наказ. Хтось його виконав" ‒ показали знищений російською ракетою будинок під Дніпром

У Підгородньому Дніпропетровської області триває розбір завалів будинку, в який Росія поцілила ракетою.

2-річна дитина загинула та ще 22 людини поранено такі наслідки злочину росіян, повідомив у Telegram голова обласної військової адміністрації Микола Лукашук. Та показав фото з місця трагедії.

"Хтось віддав наказ. Хтось його виконав. Випустив ракету по цивільних, по дітях, по мирному місту. Напередодні великого свята Трійці. У всіх цих "хтось" є конкретні імена. Злочинці будуть встановлені і покарані. За кожен злочин, скоєний проти України, буде відплата. За Підгородне, за Дніпро, за всю нашу державу" ‒ написав Лукашук.

Додав, що російські терористи нелюди.

"Хоча навіть так їх важко назвати. Це чума, яка буде зупинена", ‒ скащано в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На місці події виникли дві пожежі на загальній площі 30 кв. м, їх ліквідували, за останніми даними Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Частково зруйновані два двоповерхових житлових будинків, пошкоджена будівля пожежно-рятувального підрозділу, один магазин, 10 приватних житлових будинків, п'ять легкових автомобілів та два газогони.

До пошуково-рятувальної операції від ДСНС було залучено 85 рятувальників та 18 одиниць техніки.

Увечері 3 червня, внаслідок російського удару по передмістю Дніпра загинула дитина. Тіло 2-річної дівчинки вночі дістали з-під завалів.

Загалом постраждали 22 людини, серед них п′ятеро дітей. Стан трьох хлопців важкий. Дівчата 11 та 17-років в задовільному стані, лікуватимуться амбулаторно.