І Байден, і Трамп дозволять Україні бити вглиб Росії, - Волкер

Україна б'є по Росії, Волкер
Україна б'є по Росії, Волкер

Україна сподівається, що адміністрація президента США Байдена дозволить використання американської зброї для ударів по цілях у глибині Росії, - це головна мета української сторони. Про це заявив колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер під час інтерв'ю DW.

Волкер також відзначив, що зустріч Зеленського з колишнім президентом Трампом була продуктивною, оскільки Трамп заговорив про необхідність справедливого миру для України.

Щодо майбутньої політики США стосовно України, Волкер припускає, що незалежно від результатів виборів, адміністрація Байдена може послабити обмеження на використання американської зброї.

Якщо ж переможе Трамп, то політика може стати ще більш рішучою, включаючи укладання нової угоди по ленд-лізу і надання фінансової підтримки для покупки американської зброї.

Волкер також висловив думку, що будь-яка майбутня адміністрація США в найближчі чотири роки буде підтримувати наближення України до НАТО.

Щодо ядерних загроз з боку Росії, Волкер закликав не сприймати їх серйозно, зазначивши, що це - лише спроба вплинути на політику Заходу і утримати його від підтримки України та використання американської зброї.

Читайте також

Іран запустив сотні ракет по Ізраїлю
сьогодні, 20:57 19 переглянули
Іран запустив сотні ракет по Ізраїлю