Ігнат про навчання українських пілотів на F-16: "Перший список уже сформовано"

Через високу інтенсивність роботи української авіації по ворогу неможливо одночасно відправити на навчання на F-16 багато пілотів.

Тому українські льотчики відправлятимуться на навчання хвилями. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

За його словами, список першої хвилі пілотів уже сформовано.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Треба воювати тут, але й треба навчатись там. Тому на такій ротаційній основі будуть хвилями направлятись. В першій хвилі можуть бути кілька десятків пілотів. В першій хвилі будуть власне кращі та найдосвідченіші пілоти. Пріоритет для тих, хто гарно володіє англійською мовою", ‒ розповів Ігнат.

Також у пріоритеті будуть молоді пілоти, які пізніше стануть наставниками для своїх колег. А по мірі постачань західної авіації будуть навчатись інженери й офіцери бойового управління.

Підготовка пілотів на винищувачах F-16 це складний, тривалий і дорогий процес. Необхідно мати по два-три пілоти на кожен літак, заявив авіаційний експерт Богдан Долінце.

За його словами, велика кількість країн у "коаліції винищувачів" необхідна для того, щоб паралельно готувати пілотів для завантаження 30-40 літаків постійною роботою, адже не всі країни є операторами F-16 вони будуть лише проводити навчання.