Імплантат компанії Маска, вживлений у мозок людини, вперше вийшов із ладу

Нейроімплант Neuralink Ілона Маска вийшов з ладу, але коригування вже проведені

Перший встановлений нейроімплант компанії Neuralink Ілона Маска вийшов з ладу через витягнуті нитки, що реєструють нейронну активність. Компанія повідомила, що нитки витягли після операції, яку оголосив ще в січні. Це призвело до зменшення ефективних електродів і збільшення важкості управління мишею через мозок.

«У відповідь на цю зміну ми модифікували алгоритми запису, щоб зробити їх більш чутливими до сигналів нейронної популяції, вдосконалили методи перетворення цих сигналів у рухи курсора та покращили користувацький інтерфейс», - зазначено у блозі Neuralink.

Після коригування, компанія повідомила про швидке поліпшення в бітах в секунду та точності управління курсором. Втім, вже висунута ідея про видалення імплантату. Також було повідомлено про розв'язання проблеми, яка виникла з імплантатом пацієнта.

Нейроімплант компанії Neuralink дозволяє контролювати комп'ютерною технікою за допомогою мозку. За даними компанії, пацієнт, якому був встановлений імплантат, може грати в комп'ютерні ігри, переглядати інтернет-сторінки та вести прямі трансляції. Іншим планується розробка нейроімплантату для сліпих людей, щоб вони могли бачити.

Також, Ілон Маск заявив про те, що майбутні війни будуть війнами безпілотників, і при цьому він наголосив на важливості розробки бойових одиниць, інформаційної безпеки та кібербезпеки.