Іноземні журналісти підрахували, скількох росіян вдалося взяти в полон на Курщині

Фото іноземних журналістів на Курщині
Фото іноземних журналістів на Курщині

Журналісти WP: у полон потрапили понад 240 російських військових

Журналісти видання Washington Post вивчили сотні фото й відео росіян, яких увезли в полон під час наступу української армії на Курську область РФ. В результаті свого аналізу вони прийшли до висновку, що в полон потрапили щонайменше 240 російських військових. Про це повідомляється в матеріалі WP.

Для аналізу, журналісти переглянули фото та відео, зняті українськими військовими та фотографом WP, який відвідав в'язницю в Україні, де тримали полонених росіян.

Із проведеного аналізу випливає, що принаймні 247 російських військових потрапило в полон у Курській області, що підтверджує заяви українських посадовців про захоплення сотень росіян.

У той же час, журналісти зазначають, що в мережі все ще появляються нові відео та фотографії з полоненими росіянами. Також варто враховувати, що в аналізі не було враховані кадри, які не можна було незалежно перевірити. Це означає, що фактична кількість російських полонених виявилася набагато більшою.

Керівник в'язниці на північному сході України, де тримають російських військових, захоплених на Курщині, розповів журналісту WP, що протягом 10 днів цього місяця через його в'язницю пройшли 320 росіян.

За його словами, близько 80% російських солдатів, яких тримають в українській в'язниці, є строковиками.

Зміна війни: ЗСУ продемонстрували вразливість російської армії

На протязі Курської операції українські війська продемонстрували вразливі місця в російській армії. Це також є сигналом для союзників Києва, що Україна здатна змінити перебіг війни.

Президент Володимир Зеленський підписав закони, що стосуються військових, зокрема, про статус українських бійців, які воюють на території Росії.

Верховна Рада підтримала законопроєкт, що гарантує військовим, які воюють у Курській області та на інших територіях РФ, такі ж виплати та преференції, як на передовій.

Читайте також