Іран скликає екстрене засідання Ради нацбезпеки на тлі чуток про ліквідацію лідера "Хезболли" ізраїльським авіаударом

Лідера Хезболли, захапленого ізраїльськими військовими на моделю на тлі екстреного засідання Ради національної безпеки Ірану
Лідера Хезболли, захапленого ізраїльськими військовими на моделю на тлі екстреного засідання Ради національної безпеки Ірану

Аятола Алі Хаменеї скликав засідання у зв'язку з ударом Ізраїлю по Бейруту

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї скликав екстрене засідання Вищої ради національної безпеки у своїй резиденції.

За інформацією двох іранських посадовців, які знають про цю зустріч, вона відбувається у відповідь на удар Ізраїлю по Бейруту, метою якого був лідер "Хезболли" Хасан Насралла.

Ця інформація з'явилася після того, як Ізраїль завдав масштабного удару по штаб-квартирі "Хезболли" в південних передмістях Бейруту. За даними ізраїльських та американських джерел, ціллю атаки був саме Насралла.

Ізраїльський журналіст Бен Каспіт повідомив, що Насралла нібито був убитий внаслідок удару. Проте арабські ЗМІ стверджують, що він живий і перебуває в безпечному місці. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

За словами ізраїльських посадовців, рішення про можливість ліквідації Насралла обговорювалося ще в середу, перед поїздкою прем'єр-міністра Нетаньяху до Нью-Йорка. Було вирішено чекати слушної нагоди, яка з'явилася в п'ятницю.

Удар по Бейруту стався незабаром після виступу Нетаньяху на Генасамблеї ООН, де він заявив про необхідність перемоги над "Хезболлою" для виживання Ізраїлю.

За даними міністерства охорони здоров'я Лівану, внаслідок ударів загинули щонайменше дві людини, 76 отримали поранення. Міністр охорони здоров'я Лівану Фірас Абіад попередив, що кількість жертв може зрости, оскільки багато людей все ще перебувають під завалами.

Читайте також