Іран запустив по Ізраїлю понад 100 ракет: наслідки (фото, відео)

Ракети, запущені Іраном на Ізраїль
Ракети, запущені Іраном на Ізраїль

Ввечері 1 жовтня Іран здійснив ракетний обстріл Ізраїлю, в результаті якого двоє людей отримали поранення. Про це повідомляє The Jerusalem Post.

У Тель-Авіві було зафіксовано численні випадки падіння осколків та ракет. Користувачі соціальних мереж діляться фото та відео з місць, де впали іранські ракети.

Іранський Корпус вартових ісламської революції (КВІР) заявив, що цей обстріл – відповідь на порівняно вбивство ватажка "Хезболли" Хасана Насралли, і якщо Ізраїль відповість, він "зазнає сильного удару".

Місцеві ЗМІ відзначають, що ракети вдарили у Тель-Авіві, а також в Дімоні, Набатімі, Горі, Ход-Хашароні, Беер-Шеві та Рішон-Леціоні.

Нагадаємо, що ввечері 1 жовтня Іран випустив понад 100 ракет у бік Ізраїлю. Пізніше в Тель-Авіві були почуті вибухи.

Напередодні Іран повідомив, що готовий здійснити напад на Ізраїль найближчими годинами. Однак Ізраїль був попереджений про це урядом США.

Варто зазначити, що вночі на 1 жовтня Ізраїль офіційно оголосив про початок наземної операції в Лівані, зосереджуючись на південних районах, де розташовані військові об'єкти "Хезболли".

Напередодні Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила закритою військовою зоною район навколо трьох населених пунктів на кордоні з Ліваном.

Раніше повідомлялося, що у результаті широкомасштабних військових ударів Ізраїлю по позиціях "Хезболли" на півдні Лівану загинуло близько 300 людей, а понад 1000 отримали поранення.

Читайте також