Ірландія змінює правила отримання дозволів на роботу

Правила отримання дозволів на роботу
Правила отримання дозволів на роботу

З 2 вересня Ірландія вводить більш гнучкі правила отримання дозволів на роботу з метою задоволення потреб ринку праці та збереження наявних талантів у країні. Про це повідомляє Schengen.News.

Міністр підприємництва, торгівлі та зайнятості Ірландії Пітер Берк зазначив, що вдосконалення законів країни сприятиме створенню гнучкої системи дозволів на працевлаштування та дотриманню прав працівників.

Згідно з новими правилами, деякі власники дозволів на роботу зможуть змінити роботодавця лише через дев'ять місяців. Крім того, з метою задоволення потреб у певних секторах, Ірландія запроваджує новий дозвіл на сезонну роботу.

Хоча деталі щодо цього дозволу ще не оприлюднено, він буде орієнтований на осіб, які бажають працювати в країні лише на короткий період часу, наприклад, збирачів ягід, які потрібні лише під час сезону збору урожаю. Цей дозвіл сприятиме іноземним працівникам та підприємствам, які потребують більше робочої сили під час певних сезонів.

Інша зміна полягає у тому, що власникам дозволів на роботу буде надана можливість просуватися по службі в межах своєї посади без необхідності отримання нового дозволу.

У нових правилах також будуть вимоги щодо місця проживання і навчання для підтримки осіб з дозволами на роботу.

Варто пригадати, що в Ірландії значно скоротилася кількість українських біженців, які проживають у житлових приміщеннях, наданих урядом. За рік з таких приміщень виїхали майже 17,5 тисячі людей. Уряд закрив десятки центрів, які надавали житло українцям.

Читайте також