ISW оцінив контрнаступ росіян на Курщині

Результати контрнаступу росіян на Курщині
Результати контрнаступу росіян на Курщині

Російські війська продовжують атакувати на українському виступі в Курській області, але для тривалого контрнаступу окупантам, ймовірно, доведеться перекинути до регіону додаткові підрозділи з інших ділянок фронту. Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє про це в своєму звіті.

За даними ISW, Росія поки не розпочала широкомасштабну контрнаступальну операцію, яка б повністю витіснила українські сили з Курщини.

14 вересня президент Володимир Зеленський підтвердив, що російські війська розпочали контрнаступальні дії в Курській області. Український оглядач Костянтин Машовець повідомив, що на території області перебуває до 35 000 російських військовослужбовців.

При цьому Зеленський застеріг, що Росія має намір зосередити в Курській області до 70 000 військовослужбовців, а за оцінками американських офіційних осіб, їм знадобиться 50 000 військовослужбовців, щоб витіснити українців із Курщини.

Аналітики вважають, що російські загарбники будуть змушені перекинути частини і оперативні резерви з України в Курську область, щоб сформувати боєздатні підрозділи для проведення великої контрнаступальної операції та охорони кордону. Російське військове командування, ймовірно, збирається задіяти більш «елітні» підрозділи для відвоювання території.

Володимир Путін наказав вибити українську армію з Курської області РФ до 1 жовтня.

За даними аналітиків DeepState, ситуація на лівому фланзі ЗСУ в Курській області погіршилася. Російські війська розпочали активні штурмові дії на Курщині, переправивши бронетехніку через річки.

Читайте також