ISW оцінив можливість проведення Росією масштабного наступу цього літа

На фото - військові дії
На фото - військові дії

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська провели п'ять механізованих атак на заході Донецької області 29 і 30 липня. Аналітики вважають, що такі атаки є проявом прогнозованого російського літнього наступу.

ISW зазначає, що російські війська здатні проводити широкомасштабні операції протягом усього конфлікту, але вони можуть виконувати імпульсивні наступи, коли на одній ділянці інтенсивність знижується, а на іншій зростає.

Однак, ISW вважає, що російським військам, ймовірно, бракує ширшого оперативного потенціалу для проведення великомасштабної наступальної операції в Донецькій області цього літа через обмеження щодо матеріальних ресурсів та кадрів.

Раніше припускалось, що російські війська планували захопити решту території Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей, але після отримання військової допомоги від США вони, ймовірно, переглянули свої плани.

Нагадаємо, що Міноборони Росії повідомило про захоплення російськими військами Південного на Торецькому напрямку, а також про просування бойових одиниць поблизу Авдіївки і Часового Яру.

Читайте також