ISW проаналізував удари Ізраїлю біля російської авіабази у Сирії

Вибухи біля російської авіабази в Сирії
Вибухи біля російської авіабази в Сирії

У ніч з 2 на 3 жовтня ізраїльські безпілотники здійснили удар по складу боєприпасів поруч з російською авіабазою Хмеймім в провінції Латакія, Сирія. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

За даними звіту, відеозаписи, що були доступні 3 жовтня, показали, що на місці атаки спалахнула велика пожежа та почалися вибухи боєприпасів, які сталися в нічний час поблизу авіабази Хмеймім.

За інформацією Сирійського центру моніторингу дотримання прав людини, удари здійснили безпілотники і знищили склад боєприпасів, який був використовуваний іранськими та сирійськими силами. Склад був розташований біля міста Джаблех. Центр також зазначив, що ці удари збіглися з активністю ізраїльських військових літаків в регіоні.

За повідомленнями місцевих джерел, протиповітряні системи Сирії та Росії намагалися протягом близько 40 хвилин зупинити ракети Ізраїлю, але не були успішні. Один з відомих російських військових блогерів, пов'язаний з Кремлем, також підтвердив, що російські протиповітряні оборонні системи були активовані під час атаки, хоча головною метою удару не була сама авіабаза Хмеймім, яку використовують російські війська.

Звіт Інституту вивчення війни також зазначає, що хоча виникають серйозні підозри щодо причетності Ізраїлю до цього удару, наразі неможливо офіційно підтвердити, хто несе відповідальність за атаку в Латакії 3 жовтня.

Нагадаємо, Ізраїль також здійснив удар по столиці Сирії, в результаті чого загинула відома телеведуча.

Читайте також

Росія не здатна на масштабний наступ – ISW
сьогодні, 05:30 73 переглянули
Російські війська на блокпостах