ISW: Росія шукає спосіб протидії атакам українських безпілотників

Російська система протидії українським безпілотникам
Російська система протидії українським безпілотникам

Російські військові працюють над системним підходом для відбиття атак українських безпілотників на територію Росії. Таку інформацію наводить звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Вчені відзначають, що ці атаки на Росію змушують російське військове командування приділяти більше уваги прикриттю важливих об'єктів, тискають на систему протиповітряної оборони та обмежують її ресурси.

Голова московського Центру аналізу стратегій і технологій Руслан Пухов зазначив, що російським військовим не вистачає звичайних систем протиповітряної оборони для захисту всіх об'єктів на заході Росії. Він закликав запровадити інноваційний децентралізований підхід до захисту об'єктів та попередив про можливе проникнення українських безпілотників в глиб Росії.

Звіт також зазначає, що російські військові почали формувати мобільні вогневі децентралізовані групи для захисту від ударів українських безпілотників. Однак ці групи поки не мають достатньої кількості для захисту об'єктів на заході Росії.

Такий постійний тиск на систему протиповітряної оборони призвів до того, що окремі регіональні органи влади вирішили забезпечити власні можливості для протидії безпілотникам, оскільки не можуть розраховувати на російську протиповітряну оборону федерального рівня.

Звіт також пропонує розгорнути парк легких літаків для перехоплення українських безпілотників, але відзначає, що виробництво таких літаків в Росії є недостатнім.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський попередив, що в сучасних бойових діях все більше використовуються безпілотні системи. Він наголосив на необхідності розвитку захисту від таких атак.

Читайте також