Карта бойових дій в Україні станом на 2 вересня 2024 року

Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні

За останню добу російські загарбники вчинили напад на територію України, випустивши 14 ракет, побомбивши 55 разів та використавши 63 КАБи. Крім того, було застосовано 427 дронів-камікадзе. Усього ворог влаштував приблизно 2800 обстрілів по позиціях українських військ та населених пунктах різного роду зброєю.

Найновіші військові новини з України

З початку доби відбулося 166 бойових зіткнень. Українські сили продовжують активно відбивати спроби ворога просунутися вглиб нашої території, завдають йому ефективних ударів по всій лінії фронту. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

Останні новини з фронту

Серйозна ситуація залишається на Покровському напрямку, а також активна діяльність противника спостерігається на Курахівському, Лиманському та Торецькому напрямках. Захисники України міцно стримують наступ російських окупаційних військ.

На Харківському напрямку

Окупанти весь день атакували поблизу Вовчанська та Липців. Збройні сили відбили три штурмові дії ворога, ще два бої тривають.

За попередніми даними, втрати ворога за добу становлять 70 загиблих і поранених, були знищені два танки, два ББМ, 35 БпЛА та шість автомобілів. Крім цього, пошкоджено три ББМ та шість автомобілів ворога.

На Куп'янському напрямку

Ворог атакував позиції українських військових у районах Синьківки та Глушківки 14 разів. Два бої тривають.

На Лиманському напрямку

Російські загарбники намагалися просунутися поблизу Макіївки, Греківки, Новосадового, Невського та Торського 17 разів. Українські захисники відбили 16 атак ворога, ще один бій триває поблизу Макіївки.

На Сіверському напрямку

Ворог 9 разів атакував в районах Верхньокам'янського та Роздолівки. Шість атак було відбито, ще три тривають.

На Краматорському напрямку

Окупанти здійснили 5 штурмів в районах Андріївки, Кліщіївки, Майського та Маркового. Ситуація під контролем українських сил оборони.

На Торецькому напрямку

Ситуація насичена напруженими бойовими діями. Ворог атакував поблизу Торецька та Неліпівки 16 разів. Бій триває.

На Покровському напрямку

Бойові дії тривають з неослабненою інтенсивністю. Кількість зіткнень зросла до 62. Загарбники продовжують натиск на позиції українських захисників поблизу Воздвиженки, Зеленого Поля, Калинового, Гродівки, Новогродівки, Карлівки, Маринівки та Михайлівки. Захисники відбили 58 атак ворога, чотири зіткнення тривають досі. Найбільше насильства спостерігається в районі Новогродівки, де за день відбулося 27 зіткнень.

Попередні втрати агресора становлять 212 загиблих і поранених. Також було знищено три бойових броньованих машини та один автомобіль, а також пошкоджено п'ять артилерійських систем та два автомобілі.

На Курахівському напрямку

Протягом доби відбулося 23 зіткнення. Ворог намагався просунутися в районах Красногорівки, Костянтинівки та Георгіївки. Українські військові відбили 21 атаку, декілька тривають досі.

На Времівському напрямку

Стрілки агресора 13 разів атакували передній край оборони в районах Водяного, Костянтинівки та Макарівки. Українські війська зупинили 10 атак, декілька тривають досі.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках

Ворог не проводив активних наступальних дій.

На Придніпровському напрямку

Дві спроби ворога зайняти позиції наших військових були невдалі.

Нагадаємо, що триває 922-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також