Карта бойових дій в Україні станом на 3 серпня 2024 року

Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні

За останню добу російські загарбники здійснили ракетний удар, застосувавши три ракети, здійснили 54 авіаційні удари та 544 удари дронами-камікадзе, а також близько 3300 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів. Генштаб ЗСУ повідомив, що війська України зосереджуються на зриві планів російських загарбників і виснаженні їхнього бойового потенціалу.

З початку доби сталося 102 бойові зіткнення. Найбільш активні наступи ворога відбуваються на Покровському і Торецькому напрямках.

Зокрема, на Харківському напрямку ворог здійснив шість атак поблизу Глибокого, Тихого та Вовчанська, проте наші військові успішно їх відбили. Загалом, втрати противника становлять 82 загиблих і поранених бійців, а також внаслідок ударів знищено одну артилерійську систему, танк, десять безпілотників і п'ять автомобілів, а також пошкоджено сім артилерійських систем і один автомобіль ворога.

На Куп'янському напрямку наші війська відбили дві атаки в районі Стельмахівки. На Лиманському напрямку ворог нападав десять разів в напрямку населених пунктів Макіївка, Терни і Торське, але всі атаки були відбиті.

На інших напрямках також виявлено активність ворога. Упродовж дня наши війська відбили дев'ять штурмових дій в районах Івано-Дар'ївки, Спірного, Верхньокам'янського, Переїзного і Виїмки. Зараховано також дев'ять боїв на Краматорському напрямку, п'ятірі атаки на Торецькому напрямку і 27 наступальних та штурмових дій на Покровському напрямку. Наші війська вдало тримають рубежі на всіх напрямках.

Загальні втрати противника поки не уточнюються, але вже відомо про більше двох сотень ліквідованих та поранених бойовиків, а також про знищення двох артилерійських систем, чотирьох боєприпасів, п'яти безпілотників, двох автомобілів та трьох спеціальних технік. Також пошкоджені два автомобіля, дві гармати і РСЗО БМ-21.

На представленому картографії видно, що у зоні бойових дій є багато активних точок зіткнень. Продовжується тривала війна в Україні, яка триває уже 892-й день.

Читайте також