Карта бойових дій в Україні станом на 30 серпня 2024 року

Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні

За останню добу російські загарбники нанесли три ракетні удари та 43 авіаційні удари по території України. Вони також скинули 60 КАБ-ів, здійснили понад 500 ударів дронами-камікадзе та здійснили близько трьох тисяч обстрілів позицій наших військ і населених пунктів із різних видів озброєння.

Новини війни в Україні

Від початку доби відбулося 156 бойових зіткнень. Ворог продовжує активні наступальні дії, намагаючись прорвати оборону наших військ. Українські захисники стійко стримують натиск окупантів, завдають їм максимальних втрат. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою - ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. Окрім того, окупанти активно атакують на Куп'янському, Лиманському і Курахівському напрямках.

На Харківському напрямку

Відбулося чотири бойових зіткнення з російськими загарбниками. Відбито дві атаки в районах Липців та Вовчанська. Ще два боєзіткнення тривають. Ситуація контрольована.

Втрати ворожих військ зараз складають 56 військовослужбовців, які були вбиті або поранені. Були знищені бойова броньована машина, 10 автомобілів та одиниця спеціальної техніки, а також 34 безпілотних літальних апарати. Пошкоджено два танка, бойова броньована машина та дві артилерійські системи.

На Куп'янському напрямку

Противник 24 рази намагався витиснути наші підрозділи з займаних позицій поблизу Синьківки, М'ясожарівки, Степової Новоселівки, Колісниківки та Лозової. Наразі триває п'ять ворожих атак.

На Лиманському напрямку

Ворог атакував двадцять разів, намагаючись просунутися в напрямку населених пунктів Твердохлібове, Чернещина, Дружелюбівка, Невське, Торське та в Серебрянському лісі. Наразі армійські частини борються поблизу Невського.

На Сіверському напрямку

Протягом дня наші захисники відбили сім штурмових дій ворога в районах Верхньокам'янського та Виїмки. Ще тривають три боєзіткнення, противник намагається прорватися у бік Званівки.

На Краматорському напрямку

Відбулося вісім бойових зіткнень. Окупанти активно діяли в районі Кліщіївки, Андріївки та Часового Яру, але наші захисники відбили їхні атаки.

На Торецькому напрямку

Ворог 13 разів намагався прорвати нашу оборону поблизу Торецька, Залізного, Неліпівки та Сухої Балки. В даний момент тривають бої поблизу Торецька та Дачного.

На Покровському напрямку

Протягом дня агресор здійснив 40 штурмових та наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів спостерігається в районі Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Новогродівки, Карлівки, Маринівки та Михайлівки. Загалом, 32 атаки вже були відбиті, ще вісім тривають. Ситуація складна, але наші воїни роблять все можливе для запобігання просування ворога всередину української території.

За наявною інформацією, втрати агресора на даному напрямку складають 225 осіб, які були вбиті або поранені. Було знищено дві артилерійські системи, РСЗВ, п'ять автомобілів та одиницю спеціальної техніки. Крім того, автомобіль та одна ворожа гармата були пошкоджені.

На Курахівському напрямку

Протягом доби було 30 бойових зіткнень. Загарбники продовжують активні дії, намагаючись просунутися в районі населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка та Георгіївка. Захисники відбили 26 атак ворога, ще чотири атаки тривають.

На Времівському напрямку

Відбулося 14 боєзіткнень. Бої тривають поблизу Вугледару, Костянтинівки та Водяного. Ситуація контрольована Силами оборони України.

На Оріхівському напрямку

Три атаки ворога було відбито силами наших оборонців поблизу Малої Токмачки та Роботиного.

На Придніпровському напрямку

Наші воїни відібрали один раз російським загарбникам.

Нагадаємо, що вже триває 919-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також