Карта бойових дій в Україні станом на 5 вересня 2024 року

Карта бойових дій на 5 вересня
Карта бойових дій на 5 вересня

За добу російські загарбники здійснили удари по території України. Було випущено 13 ракет, зроблено 57 авіаційних ударів, використано 334 дрони-камікадзе. Також було здійснено більше 2500 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів.

Новини війни в Україні

З початку доби відбулося 164 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Найнапруженіша ситуація була на Покровському та Курахівському напрямках. Також були активністю ворога на Куп'янському, Лиманському та Торецькому напрямках.

На Харківському напрямку: За попередніми підрахунками, на даний час втрати агресора за сьогодні складають 57 військових вбитими та пораненими. Також наші воїни знищили дві одиниці автомобільної техніки та 32 БпЛА, а також пошкоджено чотири артилерійські системи і два автомобілі.

На Куп'янському напрямку: Протягом дня ворог намагався просунутися вперед біля Синьківки, Глушківки, Лозової, Берестового та Мясожарівки. Силами оборони було відбито 15 атак. Бій продовжується ​​в районі Лозової.

На Лиманському напрямку: Ворог атакував 11 разів в районах Дружелюбівки, Греківки, Макіївки, Новосадового, Невського та Торського. Більшість атак було відбите силами нашої оборони.

На Сіверському напрямку: Ворог два рази безуспішно намагався прорвати нашу оборону в районах Верхньокам'янського та Івано-Дар'ївки.

На Краматорському напрямку: Ворог атакував чотири рази поблизу Часового Яру та Калинівки, але вдалося відбити дві атаки. Ще дві боєзіткнення тривають.

На Торецькому напрямку: Наші війська відбили 12 атак противника поблизу Неліпівки, Торецька та Нью-Йорка. Загарбники зазнають втрат внаслідок відбитих атак.

На Покровському напрямку: Ворог побільшував і намагався проникнути в нашу оборону 49 разів. Наразі окупанти, які знаходяться в районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Новогродівки, Гродівки, Селідового, Миколаївки та Миролюбівки, отримали відсіч від наших захисників.

Про втрати: За попередньою інформацією, наши воїни знищили більше 200 окупантів, 98 з яких - безповоротно. Також було знищено чотири автомобілі окупантів та одну артилерійську систему.

На Курахівському напрямку: Ворог 46 разів атакував наші позиції, з них найбільше в районі Георгіївки, Костянтинівки та Красногорівки. 42 атаки були відбиті силами наших воїнів, чотири боєзіткнення ще тривають.

На Времівському напрямку: Наші війська відбили три атаки противника поблизу Костянтинівки та Водяного. Дві атаки були зупинені, одна триває.

На інших напрямках ситуація залишається без змін.

Нагадаємо, продовжується 925-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також