Керівник Бюро економічної безпеки у Полтавській області задекларував літак та 30 земельних ділянок

Керівник Бюро економічної безпеки задекларував літак та 30 ділянок
Керівник Бюро економічної безпеки задекларував літак та 30 ділянок

Керівник територіального управління Бюро економічної безпеки в Полтавській області Олег Пахніц заявив у своїй річній декларації за 2023 рік, що володіє $6,5 мільйона готівкою, літаком Socata TB 20 GT, автомобілями, земельними ділянками, квартирами та іншою нерухомістю. Декларація також показує наявність мисливської зброї та напівпричепів. Володіння нерухомістю в Словаччині також було заявлено.

Літак Socata TB 20 GT, згаданий у декларації, насправді належить сільгосппідприємству "Прогрес". Вважається, що Пахніц був його бенефіціаром. Вартість цього літака на ринку оцінюється в близько 415 тисяч доларів.

Раніше, керівництво Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи та її сина Олександра Крупу було звинувачено в незаконному збагаченні. Під час обшуків, їм вилучили понад $6 млн готівкою.

Останнім часом, прокурори Хмельниччини, керуючись розслідуванням, подали заяви на отримання інвалідності, приймаючи участь у корупційній схемі, в яку втягнута була Тетяна Крупа та МСЕК. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Читайте також