Київ готується до опалювального сезону: Кличко оголосив дату початку

Київ готується до опалювального сезону
Київ готується до опалювального сезону

Мер Києва Віталій Кличко оголосив початок опалювального сезону у столиці. З 14 жовтня будуть надавати тепло до лікарень, шкіл і дитячих садків.

Кличко зазначив, що підключення відбуватиметься за заявками керівників установ, враховуючи їхню специфіку. Щодо житлових будинків, вони будуть опалювати, коли середньодобова температура протягом трьох днів буде триматися на рівні +8°C і нижче, та буде триматися тенденція до похолодання.

“Рішення про початок опалювального сезону ухвалюємо з урахуванням чинників забезпечення комфорту для містян, раціонального використання енергоресурсів та економного споживання електроенергії”, - зазначив Кличко.

Раніше Кличко називав 15 жовтня як орієнтовну дату початку опалення в житлових будинках, але ця дата може змінитися залежно від погодних умов. За прогнозами синоптиків, з 12 жовтня в Києві очікується похолодання - температура повітря буде коливатися в межах 6-9 градусів тепла.

Згідно з правилами, рішення про подачу тепла приймають місцеві адміністрації, враховуючи погодні умови. Головним критерієм є середньодобова температура: якщо вона тримається на рівні +8 градусів або нижче протягом трьох днів, це означає запуск систем опалення.

Читайте також