Київ, ймовірно, таємно веде перемовини з РФ про завершення війни – FT

Зображення міста Києва
Зображення міста Києва

За деякими чиновниками, Україні не вистачає ресурсів, підтримки та вогневої потужності, щоб повернути всю захоплену територію. Financial Times натомість виявили, що Україна може водити таємні переговори з Росією про перемир'я.

Настрій у Києві, Вашингтоні та інших західних столицях змінюється. Замість твердої позиції про необхідність виведення російських військ з України, тепер існує невпевненість, що погодження через переговори може бути кращим варіантом, оберігаючи більшу частину території. Але Україні необхідна підтримка для досягнення навіть такого результату.

Президентство Дональда Трампа в США може бути загрозою для України, тому що Трамп бажає швидкого завершення війни. Деякі американські та європейські чиновники надіються, що Трамп не буде тиснути Київ на угоду з Москвою, яка може загрожувати Європі та США у майбутньому.

Навіть деякі західні столиці, які раніше висували перемогу над Росією, тепер переглядають свої цілі через ескалацію конфлікту на Близькому Сході. В приватних розмовах, чиновники з Києва скаржаться на брак ресурсів та підтримки від заходу для повернення всієї захопленої території. Тому розглядаються можливості угоди, яка дозволить Росії зберігти контроль над цими територіями.

Аналітики вказують на те, що через цю угоду, Україна також могла б відновитися та інтегруватися з ЄС, подібно до Західної Німеччини в холодній війні.

Проте, такий варіант базується на амбіційних припущеннях. Одне з них - це отримання Україною членства в НАТО або необхідних гарантій безпеки. Проте, США та їх союзники поки не готові надати такі обіцянки Києву.

За даними Bloomberg, припинення вогню принесе великі ризики для України, так як це дасть Путіну сміливості, послабить Україну та призведе до продовження військових дій.

The Financial Times останніми днями публікує дуже суперечливі статті, які негайно отримують офіційне заперечення.

Про залучення Путіна до перемовин та припустились угорського прем'єра Віктора Орбана.

Читайте також