Кількість військ РФ на Курському напрямку раптово зросла – ЗСУ

Війська РФ на Курському напрямку
Війська РФ на Курському напрямку

Українські війська перемагають у Курській операції

Відповідно до речника оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ" Вадима Мисника, на початку Курської операції росіяни мали близько 11 тисяч військовослужбовців на цьому напрямку. Зараз їх кількість зросла до 30-45 тисяч. За словами Мисника, росіяни намагаються збільшити свої сили, щоб уповільнити наступ українців.

Також було зазначено, що росіяни зростають обстріли власної території, яка перебуває під контролем України. За минулу добу, ворог здійснив 82 обстріли по Чернігівській та Сумській областях, а також 127 обстрілів по Курщині, яка контролюється українськими силами оборони.

Оперативно-тактичне угруповання "Сіверськ" успішно взяло під контроль місто Суджу, що ускладнило логістику росіянам в Брянській, Курській та Білгородській областях, які є транспортними логістичними хабами оборонного угрупування "Сєвєр".

Також варто зазначити, що українські війська зайняли два нових населених пункти під час Курської операції. Президент Зеленський додав, що Україна передбачала дії росіян у Курщині, і це є частиною українського плану.

На жаль, аналітики DeepState зазначають, що ситуація на лівому фланзі ЗСУ в Курській області погіршилася. Російські війська здійснюють активні штурмові дії, переправляючи бронетехніку через Сейм та інші річки.

Читайте також

У Запоріжжі та Миколаєві пролунали вибухи
сьогодні, 00:47 587 переглянули
Вибухи в Запоріжжі та Миколаєві