Китай хоче долучити Індонезію до мирний перемовин щодо України

Китайські та індонезійські лідери в мирних переговорах
Китайські та індонезійські лідери в мирних переговорах

Спецпредставник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей пропонує об'єднати зусилля для відновлення мирного діалогу щодо "української кризи". Він зробив таке заяву під час поїздки в Індонезію, де переговоряв з директором у справах Америки та Європи МЗС Індонезії Умаром Хаді.

Лі Хуей зазначив, що ризик ескалації та розширення воєнних дій між Росією та Україною є дуже великим, і зараз дуже важливо, щоб усі сторони сприяли зниженню напруги та заспокоєнню ситуації. Він наголосив, що Китай і Бразилія раніше представили "консенсус із шести пунктів", і цей консенсус може бути основою для врегулювання конфлікту.

Лі Хуей заявив, що Китай разом з Індонезією готові дотримуватися принципів мирного співіснування, спільно працювати над створенням умов для відновлення прямого діалогу та переговорів між зацікавленими сторонами.

Умар Хаді високо оцінив роль Китаю в просуванні політичного врегулювання "української кризи" і заявив, що Індонезія готова співпрацювати з Китаєм та іншими сторонами для пошуку спільного виходу з кризи.

Читайте також