Китай побудував першу робоакулу (відео)

Перша робоакула, створена Китаєм (відео)
Перша робоакула, створена Китаєм (відео)

Створено першу в світі роботизовану китову акулу

Китайська компанія Shenyang Aerospace Xinguang Group представила інтелектуальну роботизовану китову акулу, яка стала першою в світі такого роду. Розміри апарату складають майже п'ять метрів завдовжки і 350 кілограмів ваги. Його рухи точно відтворюють рухи справжньої китової акули.

Робот може бути використаний в морських операціях та наукових дослідженнях. Він може розганятись до швидкості 0,7 метра в секунду і занурюватись на глибину до 20 метрів. Крім того, в нього є оптичні камери, датчики, гідролокаційна технологія та системи позиціонування BeiDou.

«Це найбільша біонічна риба, яку ми вивчали досі. Китова акула має сім керованих суглобів, і кожен з них вимагає обчислювальних, комунікаційних та сенсорних функцій, що також є нашою ключовою технологією», - сказав Гао Чао, конструктор дослідницького бюро технологій підводного руху Shenyang Aerospace Xinguang Group.

За даними повідомлення, завдяки досягненням у галузі матеріалів, систем управління та штучного інтелекту, біонічні роботи, наприклад ця акула, можуть революціонізувати морські операції та наукові дослідження.

Навідміну від цього робота, яка була розроблена бостонською компанією Perceptive і використовує ручний 3D-сканер для полікування зубів людині. Ця система створює докладну 3D-модель порожнини рота, включаючи зуби і нерви за допомогою технології оптичної когерентної томографії (ОКТ).

Читайте також