КНДР скасувала календар чучхе: літочислення від народження Кім Ір Сена

Календар Чучхе скасовано: літочислення з народження Кім Ір Сена
Календар Чучхе скасовано: літочислення з народження Кім Ір Сена

Календар чучхе, який використовувався в Північній Кореї, більше не дійсний. Він почався з року народження Кім Ір Сена, засновника КНДР. Під час написання дат використовувалися два календарі: чучхе і григоріанський.

У офіційних повідомленнях Кім Чен Ину і Міністерства закордонних справ КНДР було зазначено рік чучхе. Але в зверненні сестри Кім Чен Ина рік просто був вказаний як 2024, без згадки про календар чучхе.

Головна газета КНДР Rodong Sinmun також припинила використовувати літочислення за чучхе для позначення дат.

Згідно з посадовцем Південної Кореї, припинення використання календаря чучхе є частиною створенням культа особистості Кім Чен Ина, відмінного від спадку його предків.

Північна Корея готує військових для війни в Україні

Повідомляється, що Північна Корея готує 10 тис. військовослужбовців для війни в Україні. Президент Володимир Зеленський повідомив, що це стосується різних видів військових.

Близько 1,4 млн молодих людей подали заявки на вступ або повернення до армії через провокацію Сеула безпілотниками, яка згострила ситуацію на кордоні майже до війни.

Раніше заявлено, що якщо підтвердиться інформація про участь північнокорейських військових в війні проти України на боці Росії, це буде важливим кроком у поглибленні відносин між Росією та Північною Кореєю.

На кордоні з Брянською та Курською областями було виявлено 18 північнокорейських військовослужбовців, які втекли з позицій РФ.

Читайте також