Колишній засуджений врятував дев’ятьох побратимів та став героєм у своєму батальйоні

Батальйон колишнього засудженого став героєм
Батальйон колишнього засудженого став героєм

Богдан Гервасюк, який раніше відбував термін за серйозне правопорушення, став воїном батальйону "Арей" 129-ї бригади Тероборони після того, як засуджених почали брати на фронт. Протягом місяця участі у бойових діях у Росії, Богдан, відомий як Алабай, проявив героїзм, врятуючи дев'ятьох поранених бійців.

Під час евакуації з атакованої дроном броньованої машини Kirpi, Алабая контузило, та він вибрався з машини і втратив свідомість. Після того, як очуняв, він допоміг своїм товаришам, діставшись до радіостанції та викликавши допомогу.

Транспорт зміг забрати сім поранених, а Алабай знайшов пікап і самостійно доставив до стабпункту ще двох поранених. За свій героїзм, Гервасюк може отримати державну нагороду.

Богдан Гервасюк пояснив, що потрапив до в'язниці через бійку на дискотеці, після якої один з хлопців отримав смертельні травми. Він останні сім місяців свого терміну відсидівав, коли вирішив піти на фронт, щоб захистити свого сина, який живе у Нікополі і знає, що таке обстріли.

Богдан Гервасюк готовий зробити все, щоб війна скоріше закінчилася.

Раніше бійці 65-ї окремої механізованої бригади взяли в полон окупанта, який після невдалої атаки блукав посадками протягом півтора місяців. Також воїни 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади за допомогою дрона врятували захисника, якого росіяни взяли в полон.

Читайте також