Командир 93-ї бригади ЗСУ попередив українців про загрозу

Командир 93-ї бригади ЗСУ попередив українців про загрозу

Весна та літо 2024 року будуть важкими для України в контексті воєнних дій

Командир 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Павло Паліса наголосив, що якщо країна не консолідує свої зусилля, то ситуація буде ускладнюватися. "Якщо ми не консолідуємо зусилля - військові, держава, суспільство, загалом народ - нам буде важче і важче", - відмітив він, лікуючи про загрозу майбутнього.

За його словами, перш за все суспільство повинно зрозуміти, що відбувається, і мати спільне бачення майбутнього. Важливою є також мобілізація в Україні.

Мені чомусь хочеться вірити в те, що якщо не буде дефіциту в доукомплектуванні, підрозділи не так гостро будуть відчувати всі ці навантаження, як фізичні, так і моральні. Відчутно зменшиться вигорання в моральному плані тощо. Це все впливає на якість бою, на якість управління і загалом на всю картинку по лінії зіткнення.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що наступ російських військ у Харківській області може бути початком нових хвиль агресії.

На Харківщині російські загарбники захоплюють полонених та розстрілюють місцевих жителів у північній частині Вовчанська. Нацполіція продовжує працювати у Вовчанську, намагаючись евакуювати мешканців, незважаючи на бойові зіткнення.

Загалом, Збройні сили України продовжують знищувати ворожі позиції на Харківському напрямку, не допускаючи їх закріплення у північній частині Вовчанська.

Читайте також: