Командування Сил підтримки ЗСУ повідомило, які заборонені речовини використовує РФ на фронті

Заборонені речовини РФ на фронті
Заборонені речовини РФ на фронті

Російська армія використовує небезпечні хімічні речовини у війні проти України. Інформація та статистика використання міститься на сторінці Командування Сил підтримки ЗСУ в Facebook.

У вересні цього року російські окупаційні війська 250 разів використовували боєприпаси, оснащені небезпечними хімічними речовинами, проти Сил оборони України.

К-51 – радянська ручна аерозольна "сльозогінна" граната нелетальної дії.

РГ-Во – ручна хімічна граната російського виробництва. Активна речовина – хлорацетофенон (CN) або 2-хлоробензальмалононітрил (CS).

З початку повномасштабної війни українські підрозділи радіаційної, хімічної та біологічної розвідки зафіксували 4228 випадків використання хімічних речовин.

Використання хімічної зброї заборонено Конвенцією про заборону хімічної зброї (1997). Це порушення правил ведення війни та призводить до серйозних гуманітарних наслідків.

Українське Міністерство закордонних справ висловило стурбованість тим, що Росія використовує найманців із Африки в цій війні, дестабілізуючи ситуацію у регіоні.

Росія все частіше використовує нерегулярні військові формування проти України, повідомляє Міністерство оборони Британії.

Також було виявлено переміщення російських військових підрозділів із Запорізької та Херсонської областей на півдні України.

Читайте також