Комбінована атака на Україну: Повітряні сили відзвітували про збиті цілі

Збиті цілі в результаті комбінованої атаки
Збиті цілі в результаті комбінованої атаки

За словами командувача Повітряних сил Миколи Олещука, Російська Федерація здійснила 91 напад на Україну шляхом випуску повітряних цілей, таких як ракети та безпілотники.

Серед нападів, які були здійснені цієї ночі, - трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 "Кинджал" з літаків МіГ-31К від Липецької області, балістичною ракетою "Іскандер-М" з Криму, крилатою ракетою "Іскандер-К" з Воронезької області, п'ятьма крилатими ракетами Х-101 з бомбардувальників Ту-95МС від Волгоградської області, та 81 ударним БпЛА типу "Shahed" з Єйська та Курської областей.

За даними станом на 9:00, протиповітряна оборона здійснило захист від п'яти крилатих ракет Х-101 та 60 ударних БпЛА типу "Shahed-131/136".

Олещук зазначив, що десять ворожих безпілотників було втрачено (імовірно, вони впали) на території України, один перетнув кордон з Білоруссю, та близько десяти ще залишаються в повітряному просторі України. Бойові дії продовжуються.

Напади зафіксовані в більшості регіонів України, зокрема в Київській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Хмельницькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Житомирській, Сумській, Чернігівській та Кіровоградській областях.

Нагадаємо, що в ніч на 27 серпня були здійснені ракетні та дронові атаки російськими загарбниками на Україну. Після оголошення тривоги через зліт літаків МіГ-31К у кількох містах, включаючи столицю, вибухи були чутні.

До цього, в цей самий день, під час тривоги через загрозу безпілотників, вибухи відбувались в Києві. Також ППО працювало в передмісті столиці.

Зазначимо, що в ніч на 27 серпня ворог вражав балістикою готель у Кривому Розі. Внаслідок цього вибуху загинули двоє людей, ще п'ятеро були поранені.

Читайте також