Контратаки російських військових на Курщині: з'явилися супутникові знімки

Супутникові знімки контратак російських військових
Супутникові знімки контратак російських військових

Перші супутникові знімки показали нові понтонні переправи та сліди пожежі в зоні бойових дій

Радіо Свобода оприлюднило перші супутникові знімки Глушківського району Курської області, зроблені під час російського контрнаступу. На фото видно, що протягом 7-14 вересня російські військові побудували нову понтонну переправу в селі Званне та відновили ще одну між селами Званне та Глушкове.

Згідно зі знімками, на відстані півтора кілометра на південь від відновленої переправи видно сліди масивної пожежі, що сталася 14 вересня.

Наразі українські війська продовжують Курську операцію, у ході якої завоювали два нові населені пункти. Також вони успішно прорвали російську оборону на одній із ділянок кордону та проникли на кілька кілометрів території Росії.

Президент Зеленський заявив, що Україна передбачала російські контрнаступальні дії на Курщині та це входило до їхнього плану. У той же час, аналітики DeepState закріплюють, що ситуація погіршилася на лівому фланзі ЗСУ в Курської області через активні штурмові дії російських військ, які використали понтонні переправи та бронетехніку для перетину річок.

Читайте також