Корупція на Одеському припортовому заводі: правоохоронці завершили слідство

Слідство по корупції на Одеському припортовому заводі
Слідство по корупції на Одеському припортовому заводі

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) закінчили розслідування щодо масштабної оборудки на Одеському припортовому заводі (ОПЗ), що спричинило збитки у розмірі понад 94 млн грн. Про це повідомило НАБУ.

За даними слідства, депутат VIII скликання організував схему, за якою ОПЗ продавав мінеральні добрива за цінами нижчими від ринкових. Товар перепродавали іноземним компаніям за конкурентними цінами, але фізично постачання забезпечував саме ОПЗ.

Схема діяла протягом березня-грудня 2015 року. У результаті ОПЗ зазнав збитків у розмірі понад 94 млн грн.

У березні 2020 року чотирьом учасникам схеми було повідомлено про підозру. Це були довірена особа екснардепа, заступник директора ОПЗ, начальник відділу ОПЗ та власник компанії-нерезидента-учасниці схеми.

21 жовтня 2022 року було повідомлено організатору схеми про підозру. Оскільки його місце перебування не було встановлено, про підозру йому повідомили згідно з встановленою процедурою.

Нагадаємо, що у березні 2023 року НАБУ і САП розкрили злочинну організацію, якою керував колишній голова Фонду держмайна України Дмитро Сенниченко. Один з епізодів стосувався корупції на ОПЗ. За даними слідства, Сенниченко домігся призначення своїх прибічників до наглядової ради ОПЗ, які потім погодили призначення директора злочинної організації.

У вересні 2021 року було повідомлено, що ОПЗ припинило роботу.

Читайте також

Жителі Одещини відчули землетрус
сьогодні, 12:49 108 переглянули
Окремі будинки пошкоджені землетрусом в Одещині