Кулеба розповів, як його звільнення з уряду травмувало його батьків

Кулеба з батьками під час звільнення
Кулеба з батьками під час звільнення

Екс-глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, що його батьки сильно відреагували на його звільнення. Вони почували себе негодуваними не тому, що він втратив посаду, а тому, що вважали це несправедливим. Кулеба підкреслив, що для його батьків він завжди був найкращою дитиною.

9 вересня Верховна Рада прийняла рішення про звільнення Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ. Того ж дня президент Володимир Зеленський вніс подання до парламенту про призначення Андрія Сибіги на цю посаду. Парламент підтримав це рішення більшістю голосів.

Представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель подякував Дмитру Кулебі за співпрацю. Він зазначив, що пройшли багато випробувань разом, починаючи з візиту у Київі в 2020 році і закінчуючи участю Кулеби в кожній Раді ЄС у закордонних справах після російської агресії.

З свого боку, Дмитро Кулеба подякував Жозепу Боррелю і зазначив, що він був першою особою, яка зателефонувала йому у день початку російської агресії. Він допомагав Україні і підтримував сміливі рішення.

Кулеба дізнався про своє звільнення під час тренування в спортзалі. Він стверджує, що відставка пройшла для нього спокійно. Він зазначив, що був міністром протягом чотирьох з половиною років і не жалкує. Він завжди був свідомим, що посада міністра закордонних справ є на розсуд президента України, і коли президент скаже, що більше не бачить його на цій посаді, він буде щиро вдячним за можливість бути корисним для країни.

Читайте також