Курщина та Сумщина. Сирський відзвітував про ситуацію на фронті (фото)

Сирський відзвітував про ситуацію на фронті
Сирський відзвітував про ситуацію на фронті

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відвідав військові частини на Сумщині та у Курській області

Головнокомандувач Збройних Сил України (ЗСУ) Олександр Сирський відбув поїздку до військових частин та підрозділів, які беруть участь у бойових діях на Сумщині та у Курській області. Інформацію про це оприлюднив Генеральний Штаб ЗСУ.

«Незважаючи на всі спроби противника перехопити ініціативу, ситуація залишається під нашим контролем. Провів роботу безпосередньо на командних пунктах бригад. Заслухав командирів бригад та їх пропозиції щодо подальших дій, надав допомогу в вирішенні проблемних питань», – підкреслив головнокомандувач.

Сирський також заявив, що прийняв ряд рішень, які спрямовані на запобігання діям ворога та завдання йому якомога більших збитків.

«Незважаючи на перевагу окупантів у людській силі та техніці, якістя та професіоналізм українських військових не дозволяють російському агресору досягти своїх цілей. Ми щиро вдячні нашим солдатам, сержантам та офіцерам за їх мужність, стійкість і нескінченну ратну працю», – підкреслив Олександр Сирський.

Згідно з аналізом карт та супутникових знімків від інституту вивчення війни (ISW), окупанти активно діють на Донеччині та наступають у Курській області. За даними ЗСУ, українські війська частково змогли досягти успіху на Куп'янському напрямку.

Нещодавно російські війська просунулися на територію головного «українського опорного пункту» в Курській області та продовжують бої у цьому районі з 19 жовтня. Геолокаційні знімки від 18 жовтня свідчать про те, що російські сили просунулися на захід від Руської Конопельки, що розташована на сході від Суджі.

Читайте також