Лякає Україну "втричі більшими" втратами: Орбан знову висловився про переговори з РФ

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив нову заяву про необхідність припинення вогню та мирних переговорів між Україною та Росією.

За його словами, сісти за стіл перемовин сторони мають ще до початку українського контрнаступу. Про це Орбан сказав в інтерв'ю державному радіо, повідомляє Telex.

Він зазначив, що, як "людина з півторарічним військовим досвідом", "чудово знає", що атакуюча сторона зазнає втричі більших втрат, ніж той, хто обороняється.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"А в країні, населення якої становить лише малу частину населення супротивної сторони, розпочати великий військовий наступ у таких умовах значить влаштувати криваву різню. Ми маємо зробити все можливе, навіть до початку контрнаступу, щоб переконати сторони у необхідності припинення вогню та мирних переговорів", заявив Орбан.

Він також поскаржився, що йому важко бути єдиним прем'єр-міністром у ЄС, який нібито "виступає за мир".

Орбан, окрім того, вкотре запевнив, що поки він перебуває при владі, Угорщина не буде воювати з Росією.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан уже заявляв, що Україна нібито не може виграти війну проти Росії. За його словами, війну нібито можна зупинити лише тоді, коли Росія укладе угоду зі США.

Речник МЗС Олег Ніколенко після таких висловлювання Орбана заявив, що в Кремлі мають радіти, адже прем'єр Угорщини зняв відповідальність Росії за її агресію проти України.