Лишається один день до відкриття Олімпіади-2024: анонс змагань

Успішний справжній спортсмен готується до змагань
Успішний справжній спортсмен готується до змагань

Завтра, 26 липня, відбудеться церемонія відкриття Олімпійських Ігор 2024 року, яка пройде на річці Сені. У цій церемонії спортсмени не будуть нести прапори, а замість цього пливатимуть на човнах.

Деякі види спорту вже розпочали свою змагальну частину. Учора відбулися перші матчі футболу та регбі-7. Футбольна збірна України програла Іраку з рахунком 1:2 та займає третє місце у своїй групі після першого туру.

Сьогодні розпочинаються змагання з гандболу та стрільби з лука. У гандболістів буде спільна арена з важка атлетикою, тому організаторам необхідно підготувати арену до нових змагань. У лучників також насичена програма, яка вимагає проведення кваліфікаційного раунду за день до початку Олімпіади.

Сьогодні наші лучники будуть єдиними представниками. Вероніка Марченко та Михайло Усач проведуть попередній раунд, у якому вони зроблять 72 постріли, розподілені на 12 серій по 6 пострілів у кожній серії. Ранжувальний раунд є важливим, оскільки він визначатиме кваліфікацію до плейоф у змішаній команді, де потраплять лише 16 найкращих дуетів, а також сформує турнірні сітки на особисті першості.

Результати кваліфікації у стрільбі з лука можна знайти на офіційному сайті Олімпійських Ігор.

Розклад українців на Олімпіаді 2024 року (25 липня)

  • 10:30. Стрільба з лука. Жінки. Рейтинговий раунд. Вероніка Марченко
  • 15:15. Стрільба з лука. Чоловіки. Рейтинговий раунд. Михайло Усач

Україна буде представлена на Олімпіаді практично у всіх виду спорту, за винятком ігрових. Збірна з футболу вперше виступить на Іграх.

Міжнародний олімпійський комітет опублікував остаточний список російських спортсменів, які візьмуть участь в Олімпійських іграх. Країна-агресор буде представлена в п'яти видах спорту.

Читайте також